Zračne snage uspješne u gašenju požara - Kanal 5

Zračne snage uspješne u gašenju požara

Zračne snage HRZ-a angažirane su u gašenju požara na otoku Braču te potrazi za nestalom osobom na Šolti.

Even when you are utilized to writing in English, even as soon as you encounter the principles of grammar and proofreading, you might find it challenging to adhere to the rules for writing essays top 10 writing colleges in English.

Jedan Canadair i jedan Airtractor iz sastava protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne u Zemuniku upućeni su u popodnevnim satima u akciju gašenja požara na lokaciji Milna – Rt Ražanj na otoku Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U isto vrijeme letačka posada helikoptera iz vojarne iz Divulja upućena je u akciju potrage i spašavanja za nestalom osobom na otoku Šolti. Zajedno s posadom u potrazi sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, a pretražuje se šire podučje naselja Srednje Selo.

Od početka godine, pripadnici zračnih protupožarnih snaga su sudjelovali u gašenju 71 požara (po 23  u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj, 18 u Zadarskoj, šest u Dubrovačko-neretvanskoj i jednog u Primorsko-goranskoj županiji).

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 190 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 7100 tona vode.

Foto: HRZ/Marinko Karačić, foto iz zraka: HRZ

Leave a Comment

Your email address will not be published.