ZLATKO DALIĆ Nastavit ćemo tamo gdje smo stali protiv Maroka - Kanal 5

ZLATKO DALIĆ Nastavit ćemo tamo gdje smo stali protiv Maroka

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je pressici subotnji dvoboj s Walesom na Poljudu.

Vatreni će kao izraziti favoriti u subotu od 20.45 krenuti u kvalifikacije za Europsko prvenstvo, iako će gotovo sigurno biti bez Brune Petkovića, koji se nedovoljno oporavio od ozljede i zasad nije trenirao s ostatkom momčadi.

Želimo otvoriti kvalifikacije pobjedom. Imali smo sjajne rezultate u zadnjih pet godina, no još smo gladni pobjeda. Wales nas želi iznenaditi, ali i mi želimo pobjedu. Nema Lovrena, Petković je ozlijeđen, a ostalo se uglavnom zna, nastavit ćemo tamo gdje smo stali protiv Maroka, rekao je na početku Dalić.

Wales će se vjerojatno orijentirati na kontre, osjeća li da su igrači “in”?

Imali smo pet dana, uspjeli smo raditi malo više nego inače u ovakvim utakmicama. Ovo su jako opasne utakmice, možeš puno izgubiti. Igrali smo 90 posto utakmica jačih i koje su više značile od ove sutra, alli start je bitan, prva utakmica nakon SP-a, znamo da ne smijemo kiksati i to je teret. Favoriti smo i od toga ne bježimo, imamo kvalitetu, moramo se paziti kontranapada i dugih lopti. Imaju brze igrače, koji nam mogu biti opasni, ali vjerujem da ćemo biti strpljivi i koncentrirani. Očekujem pobjedu, ali tešku pobjedu, jako tešku utakmicu. 

Nakon Katara puno igrača je nastavilo sezonu s dosta problema?

Svi koji su igrali do kraja na SP-u imali su problema, osjetilo se kod svih, pa i kod nas, Brozović se ozlijedio, pa Kovačić, no moramo prebroditi te probleme. Imamo kvalitetnu reprezntaciju, igrače koji mogu zamijeniti te koji nisu u najidealnijoj formi. Znamo što nam je činiti i možemo u ove dvije utakmice rasporediti snage i sačuvati neke igrače da se ne opterete previše, ali i da rezultat ne pati.

U kakvom je stanju Ivan Perišić?

On je među našim glavnim igračima, nije mu važna pozicija, odigrat će što god treba. Njegova kvaliteta je neupitna, jooš uvijek ima brzinu kojom može pomoći. U ovih pet i pol godina otkad sam tu dao je najviše gollova i asistencija, puno puta je riješio utakmicu i ja to od njega i dalje očekujem.

Koliko bodova će trebati za prolaz skupine?

Na kraju nam, mislim, treba nekih 18 bodova, kad ćemo ih osvojiti ne znam, nećemo kalkulirati.

Što očekuje od Walesa?

Znamo da su se četvorica oprostila, nema Balea, više će igrati kao momčad. Očekujem možda i ambiciozniju i bržu ekipu nego što je bila ranije, jer došli su mlađi igrači željni dokazivanja.

 Što misli o desnom boku i poziciji napadača, odnosno je li Marko Livajau prednosti za poziciju isturenog napadača zbog Poljuda?

Koga god da smo stavili, Pašalića ili Vlašića, bilo je dobro. Imamo tri vezna koji više vole posjed i tu trebamo prodornijeg igrača, to tražimo od desnog krila. Livaja neće tu igrati zato jer je to Poljud, nego zato što on to zaslužuje. On zna sačuvati loptu i može napraviti puno toga dobroga u fazi napada.

Leave a Comment

Your email address will not be published.