ZLATKO DALIĆ Izbornik odredio igrače za početak kvalifikacija i povratak Šime Vrsaljka - Kanal 5

ZLATKO DALIĆ Izbornik odredio igrače za početak kvalifikacija i povratak Šime Vrsaljka

Zlatko Dalić je objavio je listu igrača za početak Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Svjetski viceprvaci pokušat će se izboriti za plasman u Katar kroz skupinu H Europskih kvalifikacija u kojoj su Slovačka, Rusija, Slovenija, Cipar i Malta.

Hrvatska kvalifikacije otvara gostovanjem u Sloveniji 24. ožujka, a potom igra dva puta u Rijeci, 27. ožujka protiv Cipra i tri dana kasnije protiv Malte.

Izbornik Dalić pozvao je 24 igrača te je uputio pretpozive Ivi Grbiću, Mili Škoriću, Marinu Pongračiću, Tomi Bašiću i Kristijanu Lovriću.

“Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtjevna skupina, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo – a to je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama”, izjavio je Dalić.

Vatreni će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, a dan kasnije kreću u Ljubljanu. Nakon utakmice sa Slovenijom, reprezentacija će otputovati u Opatiju gdje će boraviti do završetka okupljanja.

Lista pozvanih igrača za utakmice protiv Slovenije, Cipra i Malte… Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Simon Sluga. Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Dario Melnjak, Filip Uremović, Josip Juranović. Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić. Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir.

Pretpozivi: Mile Škorić, Toma Bašić, Marin Pongračić, Ivo Grbić, Kristijan Lovrić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.