Žičara Sljeme: Grad Zagreb reagirao na YouTube video objavom Izvješća i analize Nadzora - Kanal 5

Žičara Sljeme: Grad Zagreb reagirao na YouTube video objavom Izvješća i analize Nadzora

Grad Zagreb reagirao je na video na YouTube kanalu, a koji se tiče projekta Žičara Sljeme, objavom u kojoj, između ostaloga, stoji; “S obzirom na veliki interes javnosti te brojne upite koji su upućeni Gradu Zagrebu, a vezano za videozapis objavljen na YouTube-u navodnog Dragutina Sailija, sve zainteresirane obavještavamo da isti nije točan, već se radi o nepotpisanom uratku subjekta koji ima vlastiti osobni interes za širenje takvih informacija kojima se neistinito i tendenciozno prikazuju činjenice na način kako ne odgovara istini.

Podsjećamo da je Grad Zagreb 23. 10. 2020. objavio sve anekse ugovora na izgradnji žičare sa svim razlozima zbog kojih je bilo potrebno ugovoriti iste.  Isto tako, Grad Zagreb je tijekom samih radova od nadzora zatražio detaljnu analizu razloga povećanja troškova te je nadzor nad radovima izradio tu analizu 20. 10. 2020.

Sažetak iste analize objavljujemo sada, a ista je potkrijepljena i nizom pripadajućih dokumenata iz kojih je vidljivo da je do povećanja troškova došlo uslijed neadekvatne i nepotpune dokumentacije dostavljene Gradu od strane projektanata.

Napominje se da ovaj sažetak, odnosno analiza, do sada nije bila objavljivana jer je nakana Grada bila prvo poduzeti opsežne detaljne pravne radnje prema odgovornima, pa predmetni sažetak tek onda objaviti. Međutim, s obzirom na lažne informacije koje posljednjih dana kolaju javnošću, takvo objavljivanje sažetka analize se više ne može odgađati te se isto ovim putem objavljuje.”

Izvješće i analiza Nadzora, a koje je objavio Grad Zagreb, nalazi se na sljedećem linku:

http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/fotogalerija/gradske%20vijesti/22112020154815.pdf

Leave a Comment

Your email address will not be published.