Zdravstveno stanje kraljice Elizabete II. je ozbiljino, kraljevska obitelj hitno došla u Škotsku, BBC prekinuo program - Kanal 5

Zdravstveno stanje kraljice Elizabete II. je ozbiljino, kraljevska obitelj hitno došla u Škotsku, BBC prekinuo program

Kraljica, najdugovječnija britanska vladarica i najstariji monarh na svijetu, od kraja prošle godine pati od onoga što je Buckinghamska palača nazvala “epizodnim problemima kretanja”.

“Nakon nove procjene jutros, kraljičini liječnici su zabrinuti za zdravlje Njezinog Veličanstva i preporučili su da ostane pod liječničkim nadzorom”, stoji u priopćenju palače.

U Balmoralu su prijestolonasljednik princ Charles, vojvoda od Yorka princ Andrew, grof i grofica od Wessexa, Edward i Sophie i princeza Anne. Uz baku je i stariji Charlesov sin, princ William. Njegov brat princ Harry sa suprugom Meghan doputovat će u dvorac Balmoral u Škotskoj kako bi bili s kraljicom Elizabetom nakon vijesti o njezinom lošem zdravstvenom stanju, rekao je u četvrtak glasnogovornik para.

Prošlog listopada Elizabeth je provela noć u bolnici i od tada je bila prisiljena smanjiti svoje javne angažmane. U srijedu je otkazala virtualni sastanak s ministrima nakon što su joj liječnici savjetovali mirovanje.

Zrakoplov kojim je u Balmoral doputovalo sedam članova kraljevske obitelji sletio je u Aberdeen, javlja The Guardian. Dvorac je od aerodroma udaljen sat vremena vožnje, piše BBC.

Engleski novinar Chris Shop na Twitteru je objavi da su u Balmoral stigli svi članovi kraljevske obitelji, osim princa Harryja i Meghan Markle.

Leave a Comment

Your email address will not be published.