Zdravka Bušić: Incident u Okučanima je provokacija, a pozdrav ZDS trebao bi u povijest - Kanal 5

Zdravka Bušić: Incident u Okučanima je provokacija, a pozdrav ZDS trebao bi u povijest

Potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić gostujući u programu N1 televizija komentirala je komemoraciju za žrtve Bleiburga, odlazak predsjednika Milanovićev s komemoracije u Okučanima, te pripreme HDZ-a za izbore.

Zdravka Bušić je za ovogodišnje obilježavanje obljetnice Bleiburga izjavila; “Svake godine otkad imamo slobodnu državu, imamo svetu misu na Bleiburgu. Svih dosadašnjih godina to je bila misa za duše onih koji su poginulih nakon 2. svjetskog rata. Tu je bilo incidenata koji su uvijek izišli u prvi plan. Ja bih rekla da je to manjina. Ja sam također išla na svete mise i ljudi su uvijek išli s velikim pijetetom. Samo nažalost, često puta i mediji zapravo izvješća svoja nekako formuliraju na način da je tu bilo izgreda i da su neki nosili odore s obilježjima”.

Gospođa Bušić smatra kako je hrvatski narod zreo za pravu pomirbu, te nastavlja; “Nema koristi. Zašto će nam sva ta obilježja kad imamo jedno novo vrijeme? To vam je zato što se prijepori stvaraju sa strane. Ja mislim da je hrvatski narod sagleda što se dogodilo za vrijeme Drugog svjetskog rata, ali i nakon Drugog svjetskog rata”. 

“Meni je žao da je predsjednik tako reagirao. Ja osobno mislim da nije imao razlog otići. Ne podržavam takve stvari da se na taj način provocira, bilo je apsolutno nepotrebno da se ističu te majice. Mislim da je gospodin predsjednik mogao ostati tamo. To se izvelo kao jedna vrsta provokacije”, stav je Zdravke Bušić. 

Za pozdrav “Za dom, spremni” kaže; “Ja bih najradije da mi to ostavimo po strani i da ostavimo za povijest, to bi bila moja poruka”, rekla je Bušić. 

Ideološke teme nikako ne pomažu HDZ-u. “Tko god govori da HDZ-u to pomaže, ja se ne slažem s tim. HDZ se mora suzdržati od takvih prijepora i rasprava i na taj način voditi kamapnju. Ja se nadam da će se kamapnja voditi o meritumu stvari, a ne o otkopavanju nekih tema koje nas ne vode ničemu. HDZ-u apsolutno ne odgovaraju prijepori ovakve naravi. Odgovara nam rasprava što smo učinili, što planiramo učiniti i što HDZ može postići”, pojašnjava. 

“Mi ćemo nastojati da HDZ dobije što više svojih mandata, a vidjet ćemo kakvi će rezultati biti. Statutarno, HDZ ima svoj Statut gdje se najprije koalira s ljudima koji su nam svjetonazorski i programski blizu”, komentirala je Bušić za N1 televiziju.