Završio prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u - Kanal 5

Završio prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u


Održan je prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi općinskih, gradskih i županijskih odbora.

Nakon prvog kruga unutarstranačkih izbora predsjednik SDP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostaje Ranko Ostojić, a predsjednik SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji ostaje Siniša Hajdaš Dončić. Predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji i dalje će biti Mihael Zmajlović, u Varaždinskoj županiji saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, u Istarskoj županiji gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, u Požeško-slavonskoj Mitar Obradović, a u Sisačko-moslavačkoj županiji Kristina Ikić Baniček, koja je ujedno izabrana i za predsjednicu SDP-a Grada Siska.

Novoizabrani predsjednici županijskih organizacija su Ivica Lukanović u Primorsko-goranskoj županiji, Jure Zubčić u Zadarskoj županiji, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Krešimir Čulinović u Ličko-senjskoj županiji, Mario Vučinić u Brodsko-posavskoj županiji, Sanja Bježančević u Osječko-baranjskoj županiji, Goran Heffer u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Tomislav Golubić u Koprivničko-križevačkoj županiji, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović u Karlovačkoj županiji.

U drugom krugu izbora birat će se predsjednik SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji između Karla Klarina i Ivan Rajić.

Novi predsjednik SDP-a u Rijeci je riječki gradonačelnik Marko Filipović, u Osijeku Milan Blagojević, a u Splitu Damir Barbir. Predsjednik SDP-a u Zagrebu birat će se u drugom krugu između Viktora Gotovca i Mateja Mišića.

Izbori za vodstvo SDP-a Međimurske županijske su odgođeni zbog ponavljanja lokalnih izbora u toj županiji u nedjelju. Izbori u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su također odgođeni. 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published.