Zatvarat će se ugostiteljski objekati gdje se ustanovi da se širila zaraza - Kanal 5

Zatvarat će se ugostiteljski objekati gdje se ustanovi da se širila zaraza

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nadopunu preporuke za rad noćnih klubova, prema kojima se preporuča da noćni klubovi rade samo na otvorenome, ne u zatvorenome dijelu prostora, a obustavljat će se rad onih za koje se utvrdi da su mjesta širenja zaraze.

“U okolnostima u kojima se iz epidemiološke anamneze oboljelih utvrdi da je izvor, odnosno okolnost zaražavanja SARS-CoV-2 virusom boravak u noćnom klubu, preporučuje se da sanitarni inspektor sukladno članku 69. stavak 2. točka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odmah obustavi rad noćnog kluba”, navode u preporuci.

“Preporučuje se rad noćnih klubova organizirati na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom te da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima noćnih klubova”, navodi se u nadopuni preporuke HZJZ-a.

U klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom preporučuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata, odnosno kafića.

Plesni podij ne koristiti kao prostor za ples, već na njega postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 metar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.