Žarko Tušek dao ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a, ali namjerava ostati saborski zastupnik - Kanal 5

Žarko Tušek dao ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a, ali namjerava ostati saborski zastupnik

Saborski zastupnik Žarko Tušek, koji je snimljen kako nudi pozicije i nezakonito financiranje kampanje nezavisnom vijećniku u Oroslavju Viktoru Šimuniću, na konferenciji za novinare najavio je da će dati ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a.

“Ova ružna epizoda, koja je protuzakonitim snimanjem došla u javnost, je teški udar za HDZ i upravo zbog toga, nakon devet godina koliko vodim zagorski HDZ, odlučio sam podnijeti ostavku na mjestu predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a”, rekao je Žarko Tušek na konferenciji u sjedištu krapinsko-zagorskog HDZ-a.

Rekao je da na taj način želi pomoći svojoj stranci da osvoji lokalne izbore u Zagorju, a da će svojoj stranci ostati na raspolaganju svojim znanjem i iskustvom.

Kazao je da je Viktor Šimunić inicirao sastanak i nezakonito snimao, te da će zadovoljštinu tražiti na sudu jer je nanio veliku štetu njegovom ugledu, obitelji, njegovim stranačkim kolegama i stranci.

Tušek se na pressici zahvalio ministrima i suradnicima koji su mu pomagali na političkom putu;

“Na neki način se želim ispričati dijelu ministara”, kazao je i dodao kako poštuje svakog čovjeka i kolegu i oduševljen je njihovim uspjesima.

Na novinarsko pitanje o saborskom mandatu, Tušek je izjavio da namjerava ostati saborski zastupnik.

Leave a Comment

Your email address will not be published.