Započinje obnova kultnog splitskog hotela Marjan, pogledajte kako će izgledati nakon investicije od 100 milijuna Eura - Kanal 5

Započinje obnova kultnog splitskog hotela Marjan, pogledajte kako će izgledati nakon investicije od 100 milijuna Eura

Jedan od simbola grada Splita Hotel Marjan u aktualnom izdanju, a smješten na Zapadnoj obali bit će do kraja ove godine uklonjen. Prema projektu arhitektonskog Studija 3LHD, koncept potpune rekonstrukcije hotela Marjan zadržava sve urbanističke postavke izvornog projekta Lovre Perkovića.

Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre, ističe da je Adris grupa kao jedan od najvećih investitora u hrvatski turizam u skladu sa svojom vizijom razvoja luksuznog turizma i ulaganja u objekte najviše kategorije dosad uložila gotovo milijardu eura.

Do 2025. godine u planu su dodatne investicije vrijedne 480 milijuna eura, a time će Maistra postati najveća nacionalna turistička tvrtka u luksuznom segmentu pozicionirana u rastućim i međunarodnim prepoznatljivim odredištima Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu, a rekonstrukcijom hotela Marjan i u Splitu tvrdi Popović.

“Uz obnovu zagrebačkih hotela Panorama i Westin, ulaganje u obnovu hotela Marjan, vrijedno više od 100 milijuna eura, bit će jedno od najvećih pojedinačnih ulaganja u hrvatski turizam. Učinit ćemo sve da, u suradnji svih zainteresiranih, pa i podršku i strpljenje građana, Split dobije hotel kakav ovaj grad i zaslužuje”, rekao je Tomislav Popović.

Prema predstavljenom konceptu, hotel Marjan sastoji se od horizontalne troetažne baze s dva atrija oko kojih su javni prostori hotela i vertikale koja zadržava funkcije definirane izvornim projektom. Projekt je koncipiran kako bi se maksimalno uklopio u vizure grada uz ostvarivanje pješačke veze sa susjednim parcelama, otvaranje atrija kako bi se dovelo svjetlo u prizemlje, osiguravanje optimalnog pogleda tornju, dodavanje atraktivnih sadržaja na krov, aktivaciju prizemlja i povezivanje s urbanim dijelom Zapadne obale. Cijela rekonstrukcija bit će realizirana u gabaritima postojeće građevine.

Hotel Marjan imat će 5 zvjezdica

Nakon završetka obnove, koju se, prema sadašnjim planovima, namjerava završiti do kraja 2025. godine, hotel Marjan bit će kategorije pet zvjezdica i imat će 285 smještajnih jedinica. Rasprostirat će se na ukupno 15 etaža: od podruma, preko prizemlja, koje s dva kata i krovnom etažom čini bazu hotela, do vertikale tornja.

Toranj zadržava postojeću visinu i u njemu će se nalaziti isključivo smještajne jedinice. U podrumu će biti garaža s 285 parkirnih mjesta. Kongresna dvorana moći će se dijeliti na tri manje, a ukupno će primati 500 osoba. Ostali javni sadržaji su zatvoreni dio wellnessa, koji će biti smješten na prvom i drugom katu i protezat će se na ukupno 1700 četvornih metara. Wellness će se sastojati od unutarnjeg bazena od 140 kvadrata, prostora za vježbanje te spa dijela sa saunama, prostorima za relaksiranje i masažnim sobama.

Terasa i sve sobe s pogledom na more

Smještajne jedinice nalazit će se na katovima i gotovo sve će imati pogled na more. One u nižem dijelu građevine imat će terase ili balkone, a sobe i apartmani u tornju bit će suvremena interpretacija izvornog projekta, u kojem će se svaka od njih otvaranjem velikih kliznih stijena pretvoriti u lođu.

Adris je godinama uz otkup potraživanja u stečajnom postupku rješavao vlasništvo. Za projekt arhitekture hotela Marjan zadužen je Studio 3LHD iz Zagreba, a za interijer hotela Lissoni Architettura iz Milana, s kojima je Adris realizirao i gradnju Grand Park Hotela u Rovinju.

Leave a Comment

Your email address will not be published.