Započela izgradnja zagrebačke Osnovne škole 'Ante Kovačić' - Kanal 5

Započela izgradnja zagrebačke Osnovne škole ‘Ante Kovačić’

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je jutros kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane s pratećim sadržajima OŠ Ante Kovačić. 

„Osim što ćemo učenicima olakšati školovanje u naselju, njihovim ćemo roditeljima pomoći u organizaciji svakodnevnog života i usklađivanju s ostalim obiteljskim i društvenim obvezama“, poručio je.

 Ovo je zadnja škola u Zagrebu koja zapravo radi u tri smjene, ima više od tisuću učenika, a konačno s nadogradnjom novih učinioca i sportskog sadržaja ona će raditi u dvije smjene. Izgradnjom novih škola i proširenjem kapaciteta postojećih, cilj je da sve škole u Zagrebu u konačnici rade u samo jednoj smjeni. Ukupna investicija iznosi oko 35 milijuna kuna, a nadamo se prijaviti ovaj projekt na Nacionalni program oporavka i otpornost kako bismo vratili dio uloženog novca u proračun i takao financirati dogradnju drugih škola.

Najavivši nova ulaganja u školsku infrastrukturu, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet je rekao da su spremni projekti za izgradnju novih i zamjenskih te rekonstrukciju i dogradnju postojećih vrtića i škola u vrijednosti od 2,7 milijardi kuna.

„Ove projekte planiramo prijaviti na EU fondove. Tijekom ove godine izgradit će se četiri nova vrtića; Kašina, Odranski Obrež, Žitnjak i Ivanja Reka, a tijekom 2023. godine su u planu njih još osam“.

Zamjenik je također napomenuo kako su u tijeku radovi na izgradnji ili rekonstrukciji i dogradnji pet osnovnih škola, a ove godine se očekuje početak radova na još tri osnovne škole kao i dogradnja OŠ Brezovica, područne škole Kupinečki Kraljevec te izgradnja OŠ Jakuševec i područni objekt OŠ Dugave.

Informirao je i da je Grad Zagreb dobio iz EU fondova 5,5 milijuna vrijedan projekt produženog boravka u vrtićima u kojem, uz Grad Zagreb, sudjeluju pet gradskih vrtića. „Tijekom 20 mjeseci provodit će se usluga produženog boravka, prema iskazanoj potrebi roditelja, a kako bi se uspješno planirale obiteljske i poslovne obveze obitelji. Uvest će se pet novih posebnih programa kao obogaćivanje redovnog obrazovanja i odgoja.“

Dogradnja Osnovne škole Ante Kovačića sastoji se od dvije cjeline. Prva je dvodijelna sportska dvorana s pripadajućim sadržajima te četiri učionice s pripadajućim sadržajima na katu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.