Započela financijska procjena šteta od potresa - Kanal 5

Započela financijska procjena šteta od potresa

Nakon što su statičari, inženjeri i drugi stručnjaci pregledali više od 25 000 objekata stradalih u potresu, 3. srpnja započele su aktivnosti na financijskoj procjeni šteta. Stručno povjerenstvo koje je osnovao Grad čine 123 vanjska člana, inženjeri građevine i arhitekti koji obilaze oštećene objekte.

Timovima vanjskih stručnjaka je predano 1 521 adresa za pregled sa svim potrebnim podacima i uputama. Do današnjeg dana je pregledano 1 008 objekta, od čega je Stručno povjerenstvo verificiralo 837 zapisnika.

Vanjski stručnjaci se trenutno nalaze na području: GČ Podsljeme, MO Markuševec i Vidovec – 794 adresa u radu, odrađeno 615, GČ Gornja Dubrava, MO Čučerje – dano 227 adresa, odrađeno 144, GČ Maksimir, MO Bukovac i Remete – dano 490 adresa u radu, odrađeno 242.

Kada završe terenske očevide u navedenim mjesnim odborima, nastavljaju svoj rad na području ostalih mjesnih odbora u Gradskim četvrtima Podsljeme, Gornja Dubrava i Maksimir.

Kako bi ubrzali proces samog terenskog očevida, ako su u mogućnosti, oštećenici bi trebali pripremiti akte nadležnih tijela o legalnosti građevine kako bi inženjeri što kvalitetnije mogli napraviti očevid; pravomoćna građevinska dozvola do 1991., uporabna dozvola, potvrda da je dostavljeno završno rješenje i izvješće nadzornog inženjera, rješenje o izvedenom stanju i potvrda izvedenog stanja, uvjerenje da je zgrada evidentirana do 15.veljače 1968., uvjerenje za uporabu i dr.

Leave a Comment

Your email address will not be published.