Zagrebački gradonačelnik Tomašević novinarima potvrdio da će do kraja godine biti ukupno 700 otkaza u grupi Zagrebački holding - Kanal 5

Zagrebački gradonačelnik Tomašević novinarima potvrdio da će do kraja godine biti ukupno 700 otkaza u grupi Zagrebački holding

Zasad je kao višak utvrđeno 414 radnika tijekom socijalnog dijaloga koji se vodi od prosinca, a do kraja godine trebalo bi se utvrditi njih još 200-tinjak u tvrtkama kćerima Zagrebačkog holdinga.  

“Ona brojka od 700 radnika manje na razini Holding grupe, koja uključuje sve tvrtke kćeri, kao što su Vodoopskrba i odvodnja, Gradska plinara, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, bit će do kraja ove godine, kao što smo najavili”, izjavio je gradonačelnik Tomašević novinarima u Gradskoj skupštini.

Uskoro će se objaviti financijsko stanje Zagrebačkog holdinga u službenom izvješću za 2020. i 2021., a očekuje se kako će se u lošoj financijskoj situaciji uštedjeti oko 80 milijuna kuna otkazima, preraspodjelom radnika ili njihovim samostalnim odlaskom.

Sindikati su nezadovoljni otkazima su uoči sjednice Gradske skupštine gradskim zastupnicima dijelili letke u kojima su ih upozorili da su i oni odgovorni za otkaze u Zagrebačkom holdingu, a sindikati tvrde da su “podijeljeni u nezakonitom procesu”. 

Nezadovoljni sindikati gradskoj vlasti su poslali zahtjev da se “sve vrati na početak” i sistematizacijom utvrdi koliko radnika više nije potrebno.

Leave a Comment

Your email address will not be published.