Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržao zahtjeve ugostitelja - Kanal 5

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržao zahtjeve ugostitelja

 S obzirom na situaciju uzrokovanu epidemijom COVID-19 koja se održava i na poslovanje velikog broja ugostitelja i obrtnika koji posluju na području Grada Zagreba,  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas u Gradskoj upravi s predstavnicima Nezavisne udruge ugostitelja i Udruženja ugostitelja Grada Zagreba, predvođeni svojim predsjednicima Marinom Medakom i Francom Leticom.

Gradonačelnik je 16. listopada 2020. predložio Gradskoj skupštini produljenje mjera za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti COVID -19, koje bi se primjenjivale od 1. studenog do 31. prosinca 2020., uz mogućnost daljnjeg produljenja.

Ugostitelji i obrtnici koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima i na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba oslobađaju se plaćanja zakupnine, ugostiteljima i obrtnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti umanjit će se za 30 % utvrđeni iznos obveze komunalne naknade, ugostitelji i obrtnici koji su korisnici javnih površina za postavljanje otvorene terase oslobađaju se plaćanja mjesečne naknade. 

Pored predloženih mjera, Gradonačelnik Milan Bandić prihvatio je i dodatne mjere za ublažavanje posljedica pandemije koje su predstavnici udruženje ugostitelja tražili.

Oslobađanje plaćanja poreza na potrošnju u cijelosti za isto razdoblje, s mogućnošću produljenja, iznalaženje rješenja za formiranje drive-in zona ispred ugostiteljskih objekata za preuzimanje hrane na otvorenom, dodatni su zahtjevi ugostitelja koje je zagrebački gradonačelnik prihvatio. 

Podsjetimo,  u Zagrebu je oko 13 000 obrtnika, a ugostitelja je oko 4 800. Zajedno zapošljavaju više od 50 000 ljudi.

Sastanku su prisustvovali i Damir Jurković, potpredsjednik Nezavisne udruge ugostitelja,  Vedran Gajski potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Leave a Comment

Your email address will not be published.