Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao Gradsku četvrt Gornji grad - Medveščak - Kanal 5

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao Gradsku četvrt Gornji grad – Medveščak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je sa suradnicima obišao je Gradsku četvrt Gornji grad – Medveščak.  

Na Krematoriju Gradskog groblja Mirogoj su u tijeku radovi proširenja Gaja urni. „Sveukupno ćemo imati 3960 mjesta za urne u preko 800 kazeta i niša koje su za to predviđene. S ovim projektom više nema urni na čuvanju, a investicija iznosi oko 16,7 milijuna kuna“, rekao je Matija Sakoman, Rukovoditelj službe Krematorija. Istaknuo je da je podružnica Gradska groblja nedavno nabavila i novo MUVO vozilo koje je koštalo oko milijun kuna, a s kojim djelatnici prevoze kontejnere za otpad i cvijeće.  

U Mlinarskoj ulici su u tijeku radovi na rekonstrukciji dijela Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski. Ravnatelj Mario Keča je objasnio da se radovi obnove odvijaju na starom dijelu zgrade, a potom će krenuti i drugi dio projekta s kojim je predviđena izgradnja nove školske dvorane i četiri nove učionice. „Nakon 60 godina se temeljito obnavlja i dograđuje ova zgrada. Po završetku radova učenici će pohađati školu u jednoj smjeni što će biti značajno za njih i njihove obitelji.“, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.  

U Hercegovačkoj ulici obnovljeno je dječje igralište i trim vježbalište za odrasle u Parku Tuškanac. Kako se čulo, ugrađene su nove sprave, anti-traumatska podloga i uređen je okoliš. Ukupna investicija iznosila je 841 000 kuna, a radove je izvela podružnica Zrinjevac. 

U Osnovnoj školi Pantovčak u tijeku je uređenje školskog igrališta i atletske staze, sanacija parkirališta, a prije početka školske godine dovršena je i izgradnja nove rampe na ulazu u školu. Ukupna investicija je iznosila je 731 000 kuna. 

Gradonačelnik Bandić je ponovno istaknuo da je zadaća Gradske uprave biti servis građanima, logistika poduzetnicima i da javne usluge pruža građanima na vrijeme. „Jedini način da bismo to napravili je da obilazimo terene i slušamo probleme građana. Ovo je drugi krug obilazaka, svaki petak održavamo sastanke s predstavnicima gradskih četvrti, a kroz tjedan svaki dan obilazimo po četiri mjesna odbora kako bi iz prve ruke saznali kako napreduju zahvati te koji problemi muče stanovnike svih dijelova Zagreba“, rekao je. 

Nakon što je zahvalila gradonačelniku na podršci, predsjednica VGČ Gornji grad-Medveščak Mirjana Džajo je rekla da su građani zadovoljni brzinom brojnih radova u toj Gradskoj četvrti.  

Leave a Comment

Your email address will not be published.