Zagrebačke fontane u znaku Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju i Nacionalnog dana bez mobitela u prometu - Kanal 5

Zagrebačke fontane u znaku Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju i Nacionalnog dana bez mobitela u prometu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio je na obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju  na zagrebačkim fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Međunarodni dan održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, u organizaciji Grada Zagreba, Odsjeka za logopediju Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog logopedskog društva i Klinike za dječje bolesti Zagreb. 

Zahvalivši organizatorima, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je rana intervencija vrlo važna kako bi na vrijeme stručnjaci pomogli u otkalanjanju poteškoća u govornim manama kako kod djece najmalađeg uzrasta tako i odraslih osoba.

Prema rječima dr.sc. Suzane Jelčić Jakšić logopedice Klinike za dječje bolesti Zagreb, jedan posto svjetske populacije ima problema s mucanjem dok se 12 posto djece u nekom periodu života susreće s problemom mucanja što često ostavlja posljedice i na mentalno zdravlje.

Nakon  toga gradonačelnik Bandić prisustvovao je i obilježavanju Nacionalnog dana bez mobitela u prometu, u sklopu projekta Dana bez mobitela u prometu 2020., koji ima za cilj osvijestiti sugrađane o opasnostima korištenja mobitela u prometu.

Zahvaljujući Hrvatskoj udruzi menadžera i Policijskoj upravi zagrebačkoj treću godinu zaredom provodimo projekt Dan bez mobitela u prometu, jer upravo je mobitel treći razlog  smrtnosti u prometnim nesrećama, istaknuo je gradonačelnik. Apeliram na sve vozače da se drže  prometnih propisa, ne telefoniraju u vožnji, paze na brzinu, ne konzumiraju alkohol i koriste pojas u vožnji.

Nositelji akcije su Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS), Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa te Inventa Agency. Pokrovitelji su Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Zagreb.

Leave a Comment

Your email address will not be published.