ZAGREB Pušten u promet dvostruki rotor na Trešnjevci - Kanal 5

ZAGREB Pušten u promet dvostruki rotor na Trešnjevci

Na zagrebačkoj Trešnjevci otvoren je rotor Nova cesta, Kranjčevićeva, Ulica Božidara Adžije. “Napravljena su dva kružna toka”, rekao je Tomašević na početku presice. Radovi su trajali cijelo ljeto.

“Promet je pušten jučer, nikakvih problema nije bilo, nije bilo problema ni sa sigurnosti. Ovo je sigurnije rješenje od onog jednog rotora koji je bio prije. Prije se teško uključivalo iz Kranjčevićeve”, rekao je Tomašević dodavši da je rotor sigurniji i za pješake jer su manji prijelazi.

“Cijeli projekt je koštao nešto ispod 200.000 eura, drago mi je da je završen u roku”, rekao je Tomašević.

Prometni stručnjak i sudski vještak Goran Husinec zadovoljan je ovim rješenjem. “Dobili smo jako lijepo raskrižje, jednostavno se kretati, samo pratimo prometne znakove”, rekao je Husinec za Novu TV te dodao kako automobili u rotoru imaju pravo prolaza prvi, zatim ulaze u drugi te izlaze iz njega. “Vrlo je jednostavno”.

“Općenito praksa pokazuje da su rotori izvanredno rješenje. Prvo nema struje, nema semafora, nema se što pokvariti, tu su i male brzine od 15-ak km/h pa ako se i nešto dogodi, manja je šteta, ne može se dogoditi velika šteta opasna po ljude”.

Husinec smatra da će sada na ovom mjestu biti puno manje nezgoda kojih je ranije bilo puno. “Tu su se spajale dvije ceste, ljudi su se tu bunili, nisu znali tko ima prednost, bilo je puno nesreća”, rekao je.

Leave a Comment

Your email address will not be published.