ZAGREB Otvorena nova pješačka zona u Masarykovoj - Kanal 5

ZAGREB Otvorena nova pješačka zona u Masarykovoj

U povodu početka Europskog tjedna mobilnosti, koji traje do 22. rujna, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa zamjenicima gradonačelnika Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, otvorio je novu pješačku zonu na dijelu Masarykove ulice koja se proteže od Gundulićeve do Tesline te na dijelu Preradovićeve.

Gradonačelnik je istaknuo da je postavljanje ove pješačke zone još jedan korak u smjeru vraćanja grada pješacima, nakon što uspostavljene pješačke zone u Maloj Martićevoj i Staroj Vlaškoj te da se uvodi kako bi se oslobodilo što je više moguće javnog prostora za pješake i bicikliste i potaknulo građane na korištenje javnog prijevoza. 

„Uvođenjem pješačkih zona želimo poboljšati kvalitetu života stanarima u vidu smanjenja buke i zagađenosti te svim građanima i našim gostima sigurno i nesmetano uživanje u vizurama užeg centra grada po uzoru na najrazvijenije zapadnoeuropske metropole”, rekao je gradonačelnik Tomašević te najavio kako će 22. rujna, na zadnji dan Europskog tjedna mobilnosti, javni prijevoz biti besplatan za sve građane.

Povodom otvorenja građane je u Masarykovoj dočekao bogat kulturno-umjetnički program koji će održavati nekoliko dana, a poznati street-art umjetnik Lunar oslikao je križanje Preradovićeve, Tesline i Masarykove.

Leave a Comment

Your email address will not be published.