ZAGREB Otvorena izložba „Hrvatski branitelji i stradalnici 30 godina u zajedništvu“ - Kanal 5

ZAGREB Otvorena izložba „Hrvatski branitelji i stradalnici 30 godina u zajedništvu“

Povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je izložbu „Hrvatski branitelji i stradalnici 30 godina u zajedništvu“ u galeriji “Kristofor Stanković“ u Staroj gradskoj vijećnici.

„Kao sin hrvatskog branitelja dobro znam tu anksioznost obitelji koja razmišlja hoće li se otac vratiti s fronta,“ rekao je gradonačelnik Tomašević.

Gradonačeknik je dodao kako je iz prve ruke vidio sve probleme koji muče branitelje, ali i svjedočio kako su branitelji aktivni i u političkom i u društvenom životu zajednice. Sukladno tome, kazao je kako se na fotografijama vidi braniteljska žrtva i bol, ali i sav doprinos koji su dali i dalje daju hrvatskome društvu, posebice u vrijeme velikih kriza – potresa, poplava i pandemije.

Foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik čestitao je Savezu udruga 30. obljetnicu rada, čestitao je i zagrebačkim braniteljima njihov dan što ga obilježavamo u ponedjeljak 30. svibnja, a hrvatskim vojnicima sutrašnji Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

Okupljenima su se obratili i: predsjednica Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, predsjednik HVIDRA-e Grada Zagreba i Zagrebačke županije Ante Tandara, državni tajnik u Ministarstvu Hrvatskih branitelja te izaslanik ministra branitelja Darko Nekić te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

Izložba je presjek tridesetogodišnjeg rada Saveza udruga u pronalaženju nestalih članova svojih obitelji te sadržava oko 30 fotografija izrađenih u velikim formatima, a autori fotografija su branitelji, članovi Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Udruga HVIDR-a Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Foto: Grad Zagreb

Leave a Comment

Your email address will not be published.