ZAGREB Nije zabilježen niti jedan slučaj kršenja samoizolacije, 59 novih slučajeva - Kanal 5

ZAGREB Nije zabilježen niti jedan slučaj kršenja samoizolacije, 59 novih slučajeva

Od jučer obrađenih 396 uzoraka u NZZJZ dr. Andrija Štampar u Zagrebu, 59 nalaza je pozitivno na koronavirus. Do sada je testirano ukupno 41 615 osoba. Trenutno su u Zagrebu 603 aktivna slučaja, a 64 ih je više oporavljenih u odnosu na prethodni dan,  izvijestio je gradski Stožer za civilnu zaštitu.

Od tih 59 pozitivni, 29 su kontakti prethodno zareženih osoba i tu su dva grupiranja virusa – u Psihijatrijskoj klinici Vrapče i jednom samostanu.

Negativnu epidemiološku anamnezu ima njih 12, dok je 11 osoba zaraženo na godišnjem odmoru, a 5 njih je uvoz iz BiH. Za dvije osobe je obrada u tijeku. U samoizolaciji se nalazi 1 757 osoba i nije zabilježen niti jedan slučaj kršenja mjera Nacionalnog stožera.

Iz komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da je od dana potresa pa do jučer ukupno s 13 387 lokacija uklonjeno 29 136 tona građevinskog otpada.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić još je jednom pozvala na odgovornost te istaknula da vjeruje kako će građani pridržavati mjera i nadalje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.