ZAGREB Gradonačelnik Tomašević najavio da u bolnicu Sveti Duh dolazi doktor s Merkura gdje rade pobačaje - Kanal 5

ZAGREB Gradonačelnik Tomašević najavio da u bolnicu Sveti Duh dolazi doktor s Merkura gdje rade pobačaje

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na današnjoj je press konferenciji komentirao situaciju oko kolektivnog priziva savjesti u bolnici Sveti Duh koja je u vlasništvu Grada Zagreba, a u kojoj se već godinama ne rade pobačaji.

“Već sam rekao da mi je neprihvatljiva takva situacija iz perspektive da je to najveća zdravstvena ustanova u Gradu Zagrebu čiji je vlasnik Grad Zagreb i da očekujem od novog vodstva bolnice, od nove ravnateljice koja je stupila na snagu u siječnju, da se omogući da svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće se mogu obaviti u toj najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi. I ona je tako nešto i najavila u svojim medijskim nastupima i ja vjerujem da u tom smjeru ide i njena odluka oko imena za novog šefa ginekologije, a spominje se gospodin Matijević koji je dosad bio šef ginekologije na Merkuru.

Tamo se itekako obavljaju svi dozvoljeni prekidi trudnoće na zahtjev žene do 10 tjedna što nije slučaj na Svetom Duhu gdje godinama baš svi liječnici i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti. U tom smislu očekuje da njegovo dovođenje ide u smjeru tih problema.”, rekao je Tomašević.

Leave a Comment

Your email address will not be published.