Wuhan živi punim plućima: Dok je Europa u lockdownu, Kinezi otvaraju noćne klubove - Kanal 5

Wuhan živi punim plućima: Dok je Europa u lockdownu, Kinezi otvaraju noćne klubove

Wuhan nije prijavio novi slučaj zaraze korona virusom od 10. svibnja te se život u tom gradu u potpunosti vratio u normalu. Tamo se sada otvaraju noćni klubovi, dok ostatak svijeta može o tome samo sanjati.

Dok noćne zabave ostaju nedosanjani san za ostatak svijeta, u Wuhanu se otvaraju novi noćni klubovi, a zabava ne prestaje, donosi Wion news.

Na ulicama Wuhana se ovih dana mogu vidjeti prizori o kojima ostatak svijeta može samo sanjati. Noćni život u tom gradu vratio se u punom jeku, što je posebno obradovalo mlade ljude željne zabave.

Scene su to koje su zbog pandemije u ostatku svijeta trenutno nezamislive, no mladi stanovnici Wuhana ne štede vrijeme i uživaju u noćnim izlascima, gužvi, druženju u klubovima i hrani na uličnim štandovima te nadoknađuju izgubljeno vrijeme. 

Mnogi se ovakvim prizorima nadaju u 2021. godini nakon globalnog uvođenja cjepiva protiv covida-19.

“Nakon prvog vala epidemije u Wuhanu, sada se osjećam kao da živim neki drugi život.”, rekao je Zhang Qiong (29) slaveći rođendan s prijateljima u prepunoj pivnici.

Nakon što je Wuhanska vlada odlučila u potpunosti zatvoriti grad, tamo nije zabilježen slučaj zaraze korona virusa od 10. svibnja 2020. godine. 

Taj je grad od 11 milijuna stanovnika bio u potpunosti odsječen od ostatka Kine u lockdownu koju je započeo 23. siječnja 2020. godine. 

Na cestama su bile postavljene barijere, a zrakoplovi, vlakovi i autobusi nisu mogli u grad. Gotovo 3.900 od 4.634 slučajeva smrti od koronavirusa u Kini zabilježeno je upravo u Wuhanu.

Lockdown je teško pao mladim ljudima u Wuhanu, koji su mjesecima bili zatvoreni u svojim domovima čekajući ponovno otvaranje noćnog života. Neki su od njih u tom periodu bili produktivni i lockdown iskoristili za pripreme nakon ponovnog otvaranja.

“Tijekom epidemije je Wuhan bio mrtav grad. Sada svi izlaze jesti i zabavljati se. Mislim da ni prije epidemije nije bilo ovoliko ljudi vani.”, izjavio je rock glazbenik Yi Yi.

Vlasnici restorana i kafića pak kažu da će proći još dosta vremena prije nego nadoknade velike gubitke do kojih je došlo tijekom zatvaranja. Ipak, mnogima se vratio optimizam.

Leave a Comment

Your email address will not be published.