VREMENSKA PROGNOZA Promjena vremena, kiša i osjetno hladnije - Kanal 5

VREMENSKA PROGNOZA Promjena vremena, kiša i osjetno hladnije

Očekuje se umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito i osjetno hladnije vrijeme. Povremeno će padati kiša, osobito prijepodne, lokalno moguće obilnija. U Dalmaciji se očekuju pljuskovi i grmljavina, a u gorju može biti susnježice i snijega, prognozira DHMZ.

Popodne će postupno razvedravanje stići sa zapada. Vjetar će biti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jaka, na udare olujna bura i sjeverni vjetar, ispod Velebita lokalno su mogući orkanski udari, a na južnom dijelu prijepodne jako i olujno jugo.

Najniža temperatura kretat će se između 3 i 8, na Jadranu od 7 do 11, a najviša između 5 i 10, na obali i otocima od 11 do 14 °C.

Za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju proglašen je crveni stupanj pripravnosti. DHMZ najavljuje buru i tramontanu u jačanju na jaku i vrlo jaku, ponegdje moguće i olujnu, osobito na otvorenom moru. Najjači udari vjetra iznosit će između 65 i 120 km/h.

Isti stupanj pripravnosti je proglašen i za Velebitski kanal. Ondje će puhati bura u jačanju na jaku i vrlo jaku, ponegdje i olujnu, a prema kraju dana malo će slabjeti. Najjači udari vjetra iznosit će između 65 i 150 km/h.

Foto: Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published.