VREMENSKA PROGNOZA Na Jadranu sunčano, u unutrašnjosti naoblaka - Kanal 5

VREMENSKA PROGNOZA Na Jadranu sunčano, u unutrašnjosti naoblaka

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Od sredine dana u unutrašnjosti porast naoblake. Ujutro je na kopnu ponegdje moguća magla. Vjetar zapadni i jugozapadni u postupnom jačanju. Na Jadranu će jaka bura i sjeverni vjetar s olujnim udarima slabjeti i okretati na sjeverozapadni, krajem dana na sjeveru i jugozapadni.

Najniža jutarnja temperatura od -6 do 0, na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna između 3 i 8, na Jadranu 8 i 11 °C.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo oblačno, ujutro malo kiše. Popodne postupno smirivanje sa sjevera i kidanje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 4 i 6 °C. 

Središnja Hrvatska

Promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice susnježica ili pljusak snijega, a uglavnom uz granicu sa Slovenijom moguće je i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, u nizinama uglavnom kratkotrajnog. Popodne se očekuje postupno smirivanje uz djelomično kidanje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura između 3 i 6 °C. 

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo i pretežno oblačno, a povremeni snijeg i susnježica bit će češći u prvom dijelu dana. Nastat će i tanji snježni pokrivač, osobito u Gorskom kotaru. Popodne se očekuje postupno smirivanje i kidanje naoblake, a slabog snijega još može biti u Lici. Vjetar slab do umjeren, većinom sjeveroistočni i sjeverni. Najviša dnevna temperatura između 0 i 3 °C. 

Istra

Prijepodne promjenljivo oblačno, ponegdje je moguća slaba kiša, a zatim postupno smanjenje naoblake. Bura će postupno jačati na umjerenu do pojačanu, ponegdje i jaku, a u noći će slabjeti. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 7 do 10 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo oblačno, a mjestimične kiše te snijega nošenog vjetrom još može biti uglavnom u prvom dijelu dana. Popodne postupno kidanje naoblake. Zapuhat će bura te jačati na umjerenu i jaku, pod Velebitom s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 7 i 10 °C. 

Dalmacija

Promjenljivo oblačno s povremenom kišom te pljuskovima i grmljavinom. Oborina će biti češća sredinom dana. Umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar ujutro slabi te okreće na sjeverozapadni. Sredinom dana na sjeveru bura u jačanju, a do kraja dana proširit će se duž većeg dijela obale. Najviša dnevna temperatura između 9 i 14 °C. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.