VLADIMIR ŠEKS: Predsjednik Milanović ide mi na jetra - Kanal 5

VLADIMIR ŠEKS: Predsjednik Milanović ide mi na jetra

Vladimir Šeks je za N1 televiziju izjavio kako je odlazak SDSS-ovog potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na obljetnicu Oluje “dobar iskorak”, koji bi, skupa s odlaskom potpredsjednika Vlade Tome Medveda na komemoraciju pobijenim srpskim civilima u Grubore, u budućnosti trebao donijeti normalizaciju hrvatsko-srpskih odnosa.

“Taj dobar iskorak se ogleda u tome što je Oluja, koja je u saborskoj deklaraciji utvrđena kao jedna veličanstvena pobjeda, čista kao suza, što je potvrđeno i presudom Haaškog suda, pridonijela tome da dođe do mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. I zato dolazak predstavnika Vlade, predstavnika srpske manjine pokazuje da Srbi u Hrvatskoj prihvaćaju Oluju kao legitimnu vojnu operaciju, kojom se oslobađala od agresije cijela Krajina.”

Šeks, doduše, smatra da bi čin mogao biti i snažniji. Pozdravio je najavu odlaska potpredsjednika Vlade Tome Medveda, inače triput ranjavanog zapovjenika “Tigrova”, u Grubore:

“Dobra je poruka da će 25. kolovoza potpredsjednik Vlade biti na komemoriranju civilnih žrtava, šest pobijenih staraca. To je jedna dobra i izvrsna gesta hrvatske vlade, hrvatske države, da pokaže pijetet prema srpskim žrtvama. To je bio eksces, nije bio djelo Hrvatske vojske ili hrvatske politike.”

Vladimir Šeks je pohvalio odluku predsjednika Zorana Milanovića da odlikuje postrojbe HVO-a koje su sudjelovale u vojnim akcijama u Hrvatskoj.

No, za Milanovićevu kritiku Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kao “paradržavnog tijela”, Šeks nema lijepe riječi; “Meni on ide jako na živce. I na jetra mi ide”, izjavio je Šeks.

Leave a Comment

Your email address will not be published.