VLADA.HR Objavljene nove cijene goriva, pojeftinio dizel - Kanal 5

VLADA.HR Objavljene nove cijene goriva, pojeftinio dizel

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila najviše maloprodajne cijene naftnih derivata. Benzin će od ponoći biti skuplji jednu lipu po litri te će cijena po litri iznositi 10.58 kuna. Litra dizela će, pak, biti 59 lipa jeftinija i iznosit će 12.29 kuna. Cijena plavog dizela ostaje ista – 8.49 kuna po litri.

Vlada je donijela i odluku o isplati sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač država za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala te odluku o isplati namjenske pomoći za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova kojima su osnivači županije prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Premijer Plenković od jučer negativan na koronu

Na početku je Plenković zahvalio Medvedu što je vodio sjednicu vlade.

“Izražavam sućut kraljevskoj obitelji i britanskom narodu”, rekao je premijer.

“Zatražili smo od EK isplatu preostalih 700 milijuna eura”, rekao je. “Ovo je poticajno i dobro, znači da smo se dobro pripremili. Nastavit ćemo s provedbom reformi kako bismo došli u poziciju da sredinom idućeg polugodišta zatražimo dodatna sredstva”, dodao je Plenković.

“Nevjerojatno nevrijeme se dogodilo u Čazmi, hvala ministrima koji su izašli na teren. Spremni smo pomoći u oporavku od šteta. U koordinaciji smo s karlovačkim vlastima oko poplavljenih područja. Pružit ćemo pomoć”, rekao je.

Pregovori o plaćama u državnoj i javnoj službi, minimalna plaća…

“Mi smo završili prve razgovore sa socijalnim partnerima u travnju, povećali smo osnovicu, naknade prijevoza, sistematske, ugovorili dodatke, kroz kvalitetan dijalog sa sindikatima smo postigli rješenje koje je bilo kvalitetno. Znatno smo poboljšali materijalna prava u državnim i javnim službama. Uvećana su i jednokratna materijalna prava, regres, darovi, dnevnice, terenski dodatak, uvećana je osnovica za izračun otpremnine… Nastavak razgovora će krenuti u srijedu”, rekao je.

“Mi danas imamo nezaposlenih 104.552 ljudi, to je najmanji broj nezaposlenih od početka našeg mandata. Broj osiguranika je 1.6 milijuna, to je najveći broj u zadnjih 20-ak godina. Prosječna plaća je u našem mandatu porasla za više od 2000 kuna. Riješili smo što smo obećali. Prosječna neto minimalna plaća je povećana za 250 kuna. Ona će također biti povećana. Medijalna plaća je porasla za 1510 kuna”, rekao je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.