OSTAJE MJERA RODITELJ ODGAJATELJ Visoki upravni sud ukinuo Tomaševićevu odluku o mjeri jer je nezakonita - Kanal 5

OSTAJE MJERA RODITELJ ODGAJATELJ Visoki upravni sud ukinuo Tomaševićevu odluku o mjeri jer je nezakonita

Obitelj

Odluka o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj-odgojitelj koju je Grad Zagreb donio u prosincu nezakonita je, odlučilo je danas peteročlano sudačko vijeće Visokog upravnog suda u Zagrebu.

Sud je danas donio odluku da se ukida Odluka o izmjenama odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje. Prestaje važiti danom objave ove presude u narodnim novinama.

“Osporavana odluka nema povratno djelovanje, nego je riječ o kvazi retroaktivnosti… Polazeći od pravne teorije, pribavljenih mišljenja profesora s tri pravna fakulteta, korisnici konkretne mjere imali su legitimna očekivanja utemeljena  na pravomoćnim upravnim aktima. Stoga je u konkretnom predmetu bilo potrebno provesti test razmjernosti. Smatram da je test razmjernosti pokazao da su ciljevi koje je Grad Zagreb želio postići donošenjem osporavane mjere legitimni, međutim, mišljenja sam da nova mjera nije razmjerna cilju koji se novom mjerom želio postići”, izjavila je sutkinja uoči glasanja.

A evo što je izjavio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kao reakciju na odluku:

Tomaševićeva reakcija

“Razočarani smo odlukom suda i dalje ćemo vidjeti koja su nam pravna sredstva da se to promijeni. Ostavljen je manevarski prostor da se odluka promijeni. Mi ne možemo imati situaciju da više od pola milijarde sredstava imamo zamrznuto”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Leave a Comment

Your email address will not be published.