VILI, ŽENA NIJE JUNICA Severina se na društvenim mrežama oglasila povodom slučaja Mirele Čavajde - Kanal 5

VILI, ŽENA NIJE JUNICA Severina se na društvenim mrežama oglasila povodom slučaja Mirele Čavajde

Severina se putem društvenih mreža obratila hrvatskom ministru zdravstva, Viliju Berošu, kojeg je prozvala da krši zakone njihove zemlja zbog slučaja Mirele Čavajde.

U svojoj objavi pozvala je ljude na održani protest podrške te osobno prisustvovala, a u objavi je napisala sljedeće;

VILI, ŽENA nije JUNICA! Ministar zdravstva krši zakone ove zemlje. Šef Petrove bolnice i dekan zagrebačkog Medicinskog fakulteta ignorira zakone ove zemlje. Niti jedan ne govori o ženi, njenom stanju i njenom pravu zajamčenom zakonom.

VAŽNO: ovde se ne radi ni o kakvoj ideologiji, nego o zakonom zajamčenom pravu. Stanje, odnosno zdravlje Mirele Čavajde, ne zanima ministra zdravlja ni dekana Medicine.

Ovaj prvi, ministar, lagao je o njenim nalazima koje, očito je, nije ni vidio. Lagao je o tome da je Mirela primila pomoć psihijatra, koja Mireli nije ni ponuđena, a kamoli da ju je dobila. Bahatio se da bi on, ministar kao takav, riješio problem da mu se osobno obratila. Ona, eto jadna, pogrešno išla redovnim putem kroz zdravstveni zakon jer je mislila da je hitna. Hitno za nju traje već nedjeljama, napisala je Severina na Instagramu.

Drage moje žene, e j… zemlju u kojoj zakon funkcionira samo ako “imaš nekoga”. Znam i sama iz svog slučaja kako je to kad nemaš nikoga, dok druga strana “ima nekoga”. Doživjela sam tako da je jedan ljekar tjerao drugog da piše nalaz koji on zatraži od njega. Zato mu se sada sudi. Mirela za to nema vremena. Samo 30 km zapadnije, odmah je dobila strašnu prognozu bez nade i podršku u tom groznom trenutku. I dogovor oko termina za prekid trudnoće, objavila je Severina.

Leave a Comment

Your email address will not be published.