Viktor Šimunić bio u USKOK-u: Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor - Kanal 5

Viktor Šimunić bio u USKOK-u: Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Oroslavja Viktor Šimunić, koji je snimio razgovor s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, danas je u USKOK-u dao iskaz. Potom je novinarina dao izjavu, te kazao je što je sve donio na razgovor.

“Donio sam screenshotove koji pokazuju da sam ja pozvan na taj sastanak, donio sam mejl u kojem sam se pokušao osigurati dan prije, budući da sam sumnjao da se ovako nešto može dogoditi. I donio sam snimku.”

Izjavio je i da mu je jučerašnji dan bio težak.

“Meni ni na kraj pameti nije bilo da je glavna greška u ovome svemu da se zapravo čovjek našao sa mnom. Nije problem što je on meni sve nudio, što je kod nas biraju ravnatelji… da se na stolu nude funkcije, nego da se čovjek našao sa mnom.”

“Danas sam pročitao neki članak gdje su neki poznati odvjetnici rekli svoje. Hajmo se svi držati svoje struke, odvjetnici su rekli svoj, USKOK će reći svoje, pa hajmo onda zaključiti. Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor”, dodao je Šimunić.

“Koliko god se ja budem možda loše osjećao, ali ću mirno spavati. Mislim da je to najbitnije, da čovjek mirno spava”.

Tvrdi da on nije inicirao sastanak s Tušekom.

“Ja sam jučer u nekoliko kamera pokazao svoje poruke, tako da danas nosim i slike toga, to su jučer plasirali.. Ja to nisam vidio, nisam pratio sve vijesti. Kad sam vidio da je u 17 neki portal objavio screenshotove koje je poslao vjerojatno gradonačelnik, ali to je napravljeno tako da se inscenira da sam ja inicirao sastanak”, pojasnio je Šimunić.

Šimunić se i prije nalazio sa strankama, ali nisu mu nudile ovako nešto.

“Nudili su mi da uđem u stranku, da budem njihov kandidat, ali nitko se nije niti usudio reći da budem potpredsjednik bilo čega, skupštine…”

Leave a Comment

Your email address will not be published.