VIKTOR GOTOVAC Novi predsjednik zagrebačkog SDP-a želi vratiti Trg maršala Tita - Kanal 5

VIKTOR GOTOVAC Novi predsjednik zagrebačkog SDP-a želi vratiti Trg maršala Tita

U drugom krugu unutarstranačkih izbora u SDP-u održani su izbori za čelnike zagrebačke i šibenske organizacije stranke.

U Zagrebu je Viktor Gotovac je pobijedio Mateja Mišića. Viktor Gotovac je u drugom krugu izbora za zagrebačkog predsjednika SDP-a osvojio 696 glasova, a Matej Mišić 325.

U pobjedničkom obraćanju je naglasio da se želi baviti politikom, ali ne biti političar, te pojasnio izjavu na način da je rekao “da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku”.

Gostujući u u središnjem Dnevniku HTV-a Gotovac je izjavio da želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svome timu te svima koji će raditi s njim.

“Ništa neću ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode, da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske već i ovog dijela Europe. Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak Trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavamo tu nesretnu i tužnu 30. obljetnicu.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.