VIDEO Američka fimska zvijezda Jane Fonda podržala Radu Borić i platformu Možemo! - Kanal 5

VIDEO Američka fimska zvijezda Jane Fonda podržala Radu Borić i platformu Možemo!

Američka glumica i dobitnica dva Oscara Jane Fonda u video poruci je podržala Radu Borić i platformu Možemo! na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

Jane Fonda je i politička aktivistkinja Jane Fonda, a iz svog doma u Atlanti je poslala video poruku podrške Radi Borić i koaliciji koja je okupljena oko platforme Možemo!

“Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata … Prvi puta će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje … Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3”, izjavila je Jane Fonda u video poruci.

Youtube

Jane Fonda potječe iz poznate glumačke obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji, a kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, protiv rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša.

Filmografija Jane Fonda uključuje 57 filmova te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala, a dobitnica je dva Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.).

Leave a Comment

Your email address will not be published.