VESNA ŠKULIĆ Bivša saborska zastupnica: Noćas sam skoro bila ubijena, napala me žena koja se brinula o meni - Kanal 5

VESNA ŠKULIĆ Bivša saborska zastupnica: Noćas sam skoro bila ubijena, napala me žena koja se brinula o meni

Bivša saborska zastupnica SDP-a Vesna Škulić tvrdi da ju je sinoć napala i opljačkala žena koja se brinula za nju. Njegovateljica ju je tukla, vezala joj usta i ostavila je u položaju koji je mogao dovesti do gušenja, tvrdi Škulić.

“Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu! Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja”, piše u statusu na Facebooku.

“Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na TV-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru”, napisala je Škulić.

Dodala je da su policija, hitna i vatrogasci došli oko pola noći.

“Tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraku i vezanih usta. Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja”, piše u objavi na Facebooku.

“Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadeset godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana, ne skoro nego opljačkana! Laptop, mobiteli, kartice…

Pozivam sve osobe s invaliditetom da pokrenemo inicijativu za spašavanje naših života! Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu”, pozvala je Škulić.

Zahvalila je svim službama koje su sudjelovale u spašavanju i zbrinjavanju.

Leave a Comment

Your email address will not be published.