VESNA ŠKARE OŽBOLT Zgrožena sam komunikacijom Milanovića i Plenkovića - Kanal 5

VESNA ŠKARE OŽBOLT Zgrožena sam komunikacijom Milanovića i Plenkovića

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt izjavila je kako je zgrožena načinom komunikacije između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića te ih je pozvala da prestanu.

“Apeliram i zahtijevam da prestanete. Ne tražim da odustanete od namjere da popravite stanje u pravosuđu, gospodarstvu i svim sferama društva, zahtijevam da to učinite civilizirano. Kao ozbiljni muškarci – prestanite”, poručila je Škare Ožbolt predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i premijeru Andreju Plenkoviću.

Ocijenila je da “vulgarnim i bezobraznim” načinom javne komunikacije štete institucijama vlasti koje predstavljaju i funkcioniranju zemlje te nepotrebno truju medijski prostor.

Kaže i da su društvene mreže postale “bojno polje dviju zaraćenih strana”, a da su jedini gubitnici u tome ratu građani – jer umjesto reformi, obnove i pravde- dobivaju sramotu.

“Jezik ulice, prostakluka i agresije ne bi smio biti stil najviših predstavničke vlasti Hrvatske. Niste radi toga izabrani. Hrvatska se nalazi u ozbiljnoj krizi. Pandemija ugrožava ne samo zdravstvo, nego i živote ljudi. Gospodarstvo nam je u krizi, turizam pred kolapsom, obrazovanje u slijepoj ulici, kultura na aparatima za održavanje života”, poručila je Škare Ožbolt.

Naglasila je da državi trebaju sigurni, a ne svadljivi lideri jer smatra kako Hrvatska više nema vremena za slična prepucavanja.

“Hrvatsko društvo godinama pati od duboke podijeljenosti. Dodatni zamah produbljenju podjela daju upravo ovakva neprihvaćanja tuđih stavova, naročito kada dolaze upravo od onih koji bi trebali širiti toleranciju i uvažavanje tuđeg mišljenja”, poručila je Škare Ožbolt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.