VESNA ŠKARE OŽBOLT Moj izborni program je potpuno originalno djelo - Kanal 5

VESNA ŠKARE OŽBOLT Moj izborni program je potpuno originalno djelo

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je da je njen izborni program potpuno originalno djelo te kako su neistinite tvrdnje da je riječ o plagijatu i da to izjavljuje pod punom moralnom i kaznenom odgovornošću.

Dio medijskih objava tijekom posljednjih dana je navodio kako je izborni program Vesne Škare Ožbolt “rijetko viđen plagijat” i da je “od riječi do riječi prepisala program od Mosta”.

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačenicu Škare Ožbolt takve je navode ocijenila neistinama i napomenula kako se to sve može provjeriti na stranicama njezine gradonačelničke kampanje .

“Na stranicama se može vidjeti da moj program i program moga tima u kojemu su, među ostalima i docenti i doktori znanosti, ni u jednoj rečenici nema podudarnosti s Mostovim programom iz 2017.”, izjavila je kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt.

Jutarnji list je u subotu objavio da je kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt plagirala izborni program Mosta i njihova kandidata na izborima za zagrebačkoga gradonačelnika 2017. Marka Sladoljeva.

“Njezina rješenja čak su i za hrvatske prilike rijetko viđen plagijat. Mnoge rečenice, pa i cijeli pasusi doslovce su prepisani – od riječi do riječi, od slova do slova, od zareza do zareza – iz izbornoga programa Mosta i njihova tadašnjega gradonačelničkog kandidata Marka Sladoljeva, objavljenog uoči lokalnih izbora u Zagrebu u proljeće 2017.”, objavio je Jutarnji list.

Leave a Comment

Your email address will not be published.