VESNA ŠKARE OŽBOLT Građani Zagreba na ovim izborima neće gledati stranke, nego ljude, tko što govori i zašto govori - Kanal 5

VESNA ŠKARE OŽBOLT Građani Zagreba na ovim izborima neće gledati stranke, nego ljude, tko što govori i zašto govori

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt smatra da je njena kandidatura kao osobe neovisne od svih političkih organizacija velika prednost u ovom trenutku:

“Građani Zagreba na ovim izborima neće gledati stranke, nego ljude, tko što govori i zašto govori.”

“Nezavisnost od bilo koga mi je upravo velika prednost. Iza mene ne stoje nikakvi stranački uhljebi koje bi trebalo zapošljavati… Osjećam se dobro kad oko sebe mogu okupiti stručnjake, mlade, iskusne”, izjavila je Škare Ožbolt.

Komentirala je izjavu kandidata Mosta Zvonimira Troskota o njoj kao o osobi koja nije nova u politici, ali u negativnom kontekstu.

“Nisam nova, bilo bi čudno da jesam s obzirom na sve ono što sam radila. Iza mene su rezultati”, kazala je Škare Ožbolt i podsjtila na niz točaka iz svog životopisa poput mirne integracije Podunavlja i reforme pravosuđa.”

Ustvrdila je da je bila “jedna od najboljih ministrica pravosuđa” i da je vodila sustav, tako da zna kako se to radi:

“Pratim sve što se događa u gradu, znam točno gdje su problemi.”

Oko toga što ima kritičnog za reći o administraciji Milana Bandića jasno je iz konteksta u kojem je govorila o istražnim tijelima. Oporbi u Zagrebu, međutim, također nešto predbacuje:

“Godinu dnaa nisu uspjeli natjerati gradonačelnika da sazove Skupštinu.”

Za financijske rupe u Gradu kazala je:

“To je ono što znamo, pitanje je što nas još čeka kad utvrdimo pravi dug.”

“Ovaj dug čini se da se još može i prevladati… Moj tim već radi na tome”, kazala je i navela da se pod hitno mora početi obnova, podmiriti najkritičnije obveze, sređivati dijelove grada bez vodovoda, kanalizacije, donijeti kvalitetan GUP…

Ne skriva da smatra da će biti nemalo posla za pravosuđe:

“Ako me iskreno pitate, istražna tijela su već godinama u Gradu. Neka izađu sa svime što imaju ili neka zauvijek šute. Već su pet puta trebali izaći sa svim onim informacijama koje imaju, pa nisu izašli. Najgora stvar je biti, kako bih to rekla, po mom mišljenju, tu vlada hipokrizija i u načinu djelovanja istražnih tijela. Voljela bih da činjenice što prije izađu na vidjelo.”

Na konstataciju voditeljice u kontekstu dijela struktura koje su još uvijek u Gradu da se dokumenti “odnose, spaljuju, likvidiraju” kazala je:

“Da, to su takve priče.”

“Strukture su ostale. Doista je teško reći tko tu može i tko bi trebao odgovarati kad istražna tijela šute”, kazala je Škare Ožbolt.

Zašto šute?

“Istražna tijela, nije to nikakva tajna, to svi znaju, već su godinama prisutna u Gradu, stalno nešto istražuju, ali pravorijeka nema”, uzvratila je Škare Ožbolt i dodala:

“Za mene je najlakši način funkcioniranja transparentno funkcioniranje. Najlakše je sve staviti u javnost. Ja sam to prva u Hrvatskoj napravila, kad sam Gruntovnicu stavila na internet.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.