Veliki neredi u SAD-u zbog smrti crnca, kaos u Minneapolisu - Kanal 5

Veliki neredi u SAD-u zbog smrti crnca, kaos u Minneapolisu

U Sjedinjenim američkim državama traju veliki prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda. Sukobi ne jenjavaju već dva dana. U privođenju nnaoružanog crnca u Minneapolisu sudjelovala su četiri policajca, od kojih je jedan jFloydu nogom stajao na vratu, čovjek se gušio pokušavajući upozoriti policiju da nema zraka, no bezusšješno te je umro na putu do bolnice.

Slučajna prolaznica je uspjela snimio cijeli slučaj, a snimka je nakon objave izazvala val prosvjeda, prosvjeduje se u pet gradova, a u Minneapolisu su prosvjednici zapalili čak i zgradu policije. 

Gradske vlasti Minneapolisa pozivaju prosvjednike u blizini goruće policijske postaje da se povuku nakon što su “čuli nepotvrđene informacije da su plinovodi do Trećeg okruga presiječeni i da se u zgradi nalazi drugi eksplozivni materijal”.

Predsjednik SAD-a Donald Trump oglasio se na Twitteru; “Bude li poteškoća, mi preuzimamo kontrolu. Kad počinje pljačka, počinje pucnjava. Hvala!”, napisao je Trump.

A o slučaju oglasio se i Dalaj lama; “Ovih dana vidimo mnogo diskriminacija na temelju boje kože ili religije. Postoje neki koji su čak i ponosni što mogu ubiti nekog”, izjavio je Dalaj lama.

Još uvijek nisu uhićeni policajci koji su odgovorni za smrt Georgea Floyda.

Snimku uznemirućeg uhićenja pogledajte u videu u nastavku.

Leave a Comment

Your email address will not be published.