Velika Britanija sutra starta s masovnim cijepljenjem, a kraljica će se cijepiti među prvima - Kanal 5

Velika Britanija sutra starta s masovnim cijepljenjem, a kraljica će se cijepiti među prvima

Velika Britanija je prva zemlja koja će početi masovno cijepljenje građana s cjepivom Pfizer/BioNTech. najprije u bolnicama, a potom u liječničkim ambulantama.

Nacionalna agencija za zdravstvo Velike Britanije (NHS) prednost će dati starijima od 80 godina, zdravstvenim radnicima te štićenicima i osoblju domova za starije i nemoćne.

Prvi tjedan cijepljenja Britanci na raspolaganju imaju 800.000 doza.

“Uložili smo puno truda da zadržimo nesmetan protok robe i dobara na granici u slučaju da se ne postigne sporazum o odnosima s EU nakon Brexita. Imamo rezervne planove koji uključuju moguće korištenje trajekta i naravno, ako se to pokaže potrebnim, i teretnog zrakoplova”, rekao je britanski ministar poljoprivrede Eustice.

Kraljica je vrlo cijenjena u britanskom društvu i njezina javna potpora cjepivu bila bi snažna poruka u borbi protiv dezinformacija o cjepivu i cijepljenju koje se šire internetom.

Stručnjake za javno zdravstvo zabrinjava veliki skepticizam prema cjepivu. The Times i Mail on Sunday izvijestili su da će kraljica Elizabeta (94) i njezin suprug princ Philip (99) objaviti kada prime cjepivo te da će oni biti među prvima koji će se cijepiti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.