VATIKAN Papa na hitnoj operaciji - Kanal 5

VATIKAN Papa na hitnoj operaciji

Papa Franjo (86) mora na hitnu operaciju. Vatikan je objavio da će Papa danas poslijepodne biti podvrgnut operaciji abdomena u rimskoj bolnici Gemelli, a operirat će mu bruh i trbušnu stijenku. 

Njegov liječnički tim posljednjih dana je odlučio da je potrebna operacija i da se očekuje da će papa ostati u bolnici nekoliko dana radi oporavka.

Papa Franjo primljen je u srijedu u rimsku bolnicu Gemelli gdje će popodne biti podvrgnut operaciji kile, objavio je vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni. 

Radi se laparoskopskoj operaciji kile i trbušne stijenke s umetanjem protetskog materijala, rekao je Bruni. Operacija će biti obavljena pod općom anestezijom. 

U pitanju je incizijska kila koja je posljedica neke prethodne operacije. Papi nanosi sve veću bol i pogoršava rad crijeva. 

Papa Franjo odveden je u bolnicu nakon tjedne audijencije u Vatikanu u srijedu ujutro, a prilikom tog događaja nije spomenuo planiranu operaciju. U utorak je proveo 40 minuta na pregledu u bolnici Gemelli.

Papa, koji je u ožujku obilježio 10. godišnjicu svog pontifikata, često koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog bolova u koljenima.

U srpnju 2021. uklonjen mu je dio debelog crijeva u operaciji zbog divertikulitisa.

Papa je prošle godine rekao da ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija za operaciju debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.

Leave a Comment

Your email address will not be published.