USKOK Uhićen vukovarsko-srijemski župan Dekanić i troje policajaca - Kanal 5

USKOK Uhićen vukovarsko-srijemski župan Dekanić i troje policajaca

Policija je uhitila HDZ-ova vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića i još pet osoba, među kojima i troje policajaca. Kako doznajemo, uhićeni su zbog prometne nesreće koja se dogodila prije gotovo godinu dana, a koja je postala pravi misterij zbog potpuno različitih tvrdnji o tome tko je bio za volanom službenog automobila u kojem je bio Dekanić.

O slučaju se oglasilo Ravnateljstvo policije, ali i USKOK.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika. Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijet će kaznenu prijavu, priopćili su iz Ravnateljstva policije.

Iz USKOK-a poručuju kako se uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Vukovarske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, kažu iz USKOK-a.

Leave a Comment

Your email address will not be published.