USKOK 'Kraljica korupcije' Josipa Rimac rješavala polaganje državnih ispita, zapošljavala u javnim poduzećima, ostaje u pritvoru ... - Kanal 5

USKOK ‘Kraljica korupcije’ Josipa Rimac rješavala polaganje državnih ispita, zapošljavala u javnim poduzećima, ostaje u pritvoru …

Uskok sumnja da se 11 okrivljenika obraćalo Rimac kako bi im, bez obzira na stvarno znanje, ishodila uspješno polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu uprave, a na što je bivša državna tajnica i pristala.

Uskok je precizirao da se Rimac u tu svrhu obraćala ispitivaču u Ministarstvu uprave koji je zajedno s još jednim članom državne ispitne komisije kandidatima osiguravao prolazak na ispitu. Ispitivač je kandidatima pribavljao ispitna pitanja prije polaganja ispita, ističe Uskok.

Rimac se sumnjiči da je zatražila od šefa šibenske Elektre Saše Dujmića da u toj tvrtki zaposli njenu sestru Biserku Vujić. Nakon što je pristao na zahtjeve bivše državne tajnice, Dujmić je Rimac dostavio pitanja koja će biti postavljena na testiranju, a ona ih je proslijedila svojoj sestri koja je u selekcijskom postupku izabrana kao najbolji kandidat te je s njom zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme.

Uskok Rimac sumnjiči da je zatražila od šefa šibenske Elektre Saše Dujmića da u toj tvrtki zaposli njenu sestru Biserku Vujić. Nakon što je pristao na zahtjeve bivše državne tajnice, Dujmić je Rimac dostavio pitanja koja će biti postavljena na testiranju, a ona ih je proslijedila svojoj sestri koja je u selekcijskom postupku izabrana kao najbolji kandidat te je s njom zaključen ugovor o radu na određeno vrijeme.

Leave a Comment

Your email address will not be published.