UN / SVAĐA ALBANSKOG PREMIJERA I RUSKOG VELEPOSLANIKA Zašto ste Zelenskom dali govoriti? - Kanal 5

UN / SVAĐA ALBANSKOG PREMIJERA I RUSKOG VELEPOSLANIKA Zašto ste Zelenskom dali govoriti?

Posvađali se Rama i ruski ambasador u UN-u: "Zašto ste dali Zelenskom da govori?"

U New Yorku tijekom zasjedanja Generalna skupština Ujedinjenih naroda i Vijeće sigurnosti kojim predsjedava Albanija. Premijer Edi Rama ušao je u prepirku s ruskim ambasadorom o tome zašto ukrajinski predsjednik govori prvi. Rama je prvo objasnio da je tema rat u Ukrajini i da je to razlog, da je tako po pravilima. A onda je dao prijedlog.

“Želimo vas pitati – na osnovu čega ste odlučili dati riječ predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom prije nego što su govorili članovi Vijeća sigurnosti, od kojih su mnogi ovdje predstavljeni na nivou predsjednika i premijera?” upitao je ruski ambasador u UN-u Vasilij Nebenzja.

“Moram reći, kada od vas dolazi cijela ova lekcija o kršenju pravila u ovoj zgradi, to je baš impresivno. Ali budući da ste nekoliko puta ponovili da je kršenje u tome da predsjednik Zelenski govori prije nego što govore članovi Vijeća, imam rješenje za to, ako se slažete. Vi zaustavite rat i predsjednik Zelenski neće govoriti. Ono što je njega ovdje učinilo važnim i ono zbog čega je važno da mi prvo njega čujemo i da onda raspravljamo o tome, za to ste vi zaslužni, a ne mi”, odgovorio mu je Edi Rama.

Leave a Comment

Your email address will not be published.