Umro osnivač kompanije DM Gotz Werner - Kanal 5

Umro osnivač kompanije DM Gotz Werner

Umro je osnivač jednog od najpopularnijih lanaca drogerija na svijetu DM-a, Götz Werner, preminuo je danas u 79. godini, potvrdila je kompanija. 

Njegova je obitelj kazala kako mu je snaga posljednjih nekoliko mjeseci sve više kopnjela. 

Umro je nekoliko dana nakon što je proslavio 78. rođendan.

“Uvijek je bio svjestan da neće doživjeti završetak ove ideje”, stoji u izjavi kompanije o njegovoj smrti.

Christoph Werner, sin Götza Wernera i izvršni direktor DM-a, rekao je da je njegov otac preminuo mirno. 

Werner je izgradio kompaniju koja danas ima 66.000 zaposlenika i posluje u 14 europskih zemalja, a umirovio se 2008. godine. Zalagao se za bezuvjetni temeljni dohodak.

Rođen je 5. veljače 1944. u Heidelbergu, u obitelji farmaceuta.

U svojoj je biografiji priznao da ga je vlastiti uspjeh iznenadio. Put od “prodavača zubne paste” (kako sam sebe rado naziva) do uglednog poduzetnika sa socijalnom crtom nije bio predvidiv, pisao je Deutche Welle. Götza Wernera je otac koji je bio vlasnik drogerije u Heidelbergu izbacio iz kuće jer nije držao mnogo do njegovih poslovnih ideja. Bilo mu je tada 28 godina. Godinu dana kasnije u Karlsruheu je otvorio svoju prvu drogeriju – Drogeriemarkt dm.

“U školi sam pao razred, nakon 11 godina sam prekinuo školovanje. Bio sam njemački juniorski prvak u veslanju, poslije sam izučio za drogerista, pa onda postao prokurist. Odmetnuti sin. Sanjar. Osnivač poduzeća protiv svoje volje”, pisao je Götz Werner o sebi. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.