Umro je Rajko Dujmić - Kanal 5

Umro je Rajko Dujmić

Umro je Rajko Dujmić od posljedica teške prometne nesreće prošlog tjedna.

Skladatelj i nekadašnji lider grupe Novi fosili Rajko Dujmić umro je u 65. godini, nakon što je prošlu srijedu teško ozlijeđen u prometnoj nesreći kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i automobilom sletio u provaliju. Smješten je u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra gdje je od posljedica nesreće preminuo. Liječnici su se danima borili za njegov život.

Dujmić je rođen u Zagrebu 7. kolovoza 1954. i premda je završio srednju glazbenu školu na smjeru violine, dokazao se kao klavijaturist pa se upravo za tim instrumentom usavršavao u nizu rock bendova kao što su Crno bijeli, Grupa Marina Škrgatića, Klan i Zlatni akordi.

No, najpoznatiji je po Novim fosilima. Njihov prvi veliki hit objavili su 1976. gostujući na Splitskom festivali predstavivši “Diridondu” kojom su oduševili slušatelje diljem bivše Jugoslavije. Doduše, radilo se o pjesmu Zdenka Runjića, ali upravo im je Dujmić dao najveći broj pjesama po kojima ih danas i prepoznajemo. Obožavala ih je i publika i kritika, a uslijedio je i niz hitova koji su im osigurali status jednog od najpopularnijih sastava u bivšoj državi, ali i popularnost na međunarodnoj razini što dokazuju i turneje po Sovjetskom Savezu, SAD-u, Kanadi i širom Europe.

Šuti, moj dječače plavi, Ti si moja kiša blaga, Najdraže Moje, Plava košulja, Saša, Tonka, Ključ ispod otirača, Milena i još mnoge druge, sve su to autorska djela Rajka Dujmića koji je bendu dao prepoznatljivi zvuk i osigurao im brojne platinaste i dijamantne naklade.

Leave a Comment

Your email address will not be published.