Umro je Diego Armando Maradona - Kanal 5

Umro je Diego Armando Maradona

U 61. godini umro je Diego Maradona, jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Kako prenose vodeći svejtski mediji, Maradona je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući gdje se oporavljao nakon operacije na mozgu radi odstranjenja krvnog ugruška.

U bolnici su mu dijagnosticirani znakovi apstinencijske krize zbog čega je i oporavak došao pod znak pitanja te je prebačen u dobro čuvanu ekskluzivnu kliniku za odvikavanje u okolici Buenos Airesa.

Maradona bio je jedan od najvećih nogometaša u povijesti tog sporta.

Rođen je 30. listopada 1960. u Buenos Airesu. Maradona je doveo Argentinu do naslova Svjetskog prvaka 1986., što je vrhunac njegove karijere. 

U karijeri za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell’s Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Nažalost, nakon igračke karijere mnogo se pisalo o njegovoj ovisnosti o drogi i alkoholu. 

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Pamti se i njegov potez poznat kao “božja ruka” koji je eliminirao Englesku sa Svjetskog prvenstva 1986.

Leave a Comment

Your email address will not be published.