UMETNICA MORA BITI ZDRAVA Predstavnica Srbije na Eurosongu Konstrakta je apsolutni hit na društvenim mrežama u regiji - Kanal 5

UMETNICA MORA BITI ZDRAVA Predstavnica Srbije na Eurosongu Konstrakta je apsolutni hit na društvenim mrežama u regiji

Ana Đurić Konstrakta, arhitektica i pjevačica iz Beograda, predstavljat će Srbiju na ovogodišnjem glazbenom festivalu Eurovizija. Prije subotnjeg finala srpskog izbora za pjesmu Eurovizije glazbena i zainteresirana javnost nije imala pojma tko je ona, dok se zadnjih nekoliko dana ona nalazi se u vrhu trendinga na Twitteru i YouTubeu.

Prije nego što je krenula u solo karijeru, Konstrakta je bila dio benda Zemlja Gruva, a za svoje umjetničko ime je jednom prilikom rekla da to znači racionalno i emotivno u jednom. 

Nakon pobjede na srpskom natjecanju za pjesmu Eurovizije, otkrila je da je ime povezano i s njezinim zanimanjem arhitektice.

“S jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove riječi, konstruirala, to mi je bilo zanimljivo. To više ne radim. U to vrijeme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, prije svega društvenim. Pa sam cijeli svijet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe i pjesme”, rekla je Konstrakta.

Njezina pjesma je prva u trendingu YouTubea u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, a zove se In Corpore Sano. Dio pjesme je napisan na srpskom, a dio na latinskom jeziku.

Pjevačica usred pjesme govori da nema knjižicu, odnosno zdravstveno osiguranje.

Pjesma koja je u subotu pobijedila na srpskom natjecanju za pjesmu Eurovizije postala je velik hit u svim zemljama bivše Jugoslavije. Od subote je na YouTubeu pregledana gotovo četiri milijuna puta, a neobični performans i tekst pjesme podijelio je gledatelje.

Konstrakta je ušla u trending i u zemljama u kojima su gledateljima potrebni titlovi. Konstrakta je u trendingu i u Poljskoj, Norveškoj, Švedskoj, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Italiji.

Foto: Screenshot

Tekst u kojemu se Konstrakta dotiče problema javnog zdravlja, zdravstvene zaštite umjetnika u Srbiji i problema mentalnog zdravlja postao je svojevrsni hit na Twitteru gdje ima bezbroj objava sa stihom “Umetnica mora biti zdrava”, a bezbroj je i selfieja na Instagramu gdje žene za opis koriste upravo Konstraktin stih.

Leave a Comment

Your email address will not be published.