Uhićen muškarac koji je tijekom zagrebačkog prosvjeda novinarki oduzeo mikrofon - Kanal 5

Uhićen muškarac koji je tijekom zagrebačkog prosvjeda novinarki oduzeo mikrofon

Zagrebačka policija uhitila je muškarca koji je tijekom nedavnog prosvjeda protiv Covid potvrda na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu novinarki i reporterki Al Jazeere oduzeo mikrofon usred javljanja uživo. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa. 

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi”, objavljeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Navodi se da je kriminalističkim istraživanjem utvrđen identitet muškarca, koji je u subotu, 20. studenoga, oko 18 sati reporterki Al Jazeere Balkans, Nikolini Zavišić, uzeo mikrofon iz ruku tijekom javljanja uživo s prosvjeda na Trgu bana Jelačića protiv Covid mjera i potvrda. Policija u priopćenju nije navela redakciju ni ime novinarke.

Uhićen je 33-godišnji muškarac koji je na Trgu bana Jelačića nakon završetka prosvjeda, prišao reporterki i oteo joj mikrofon iz ruku, nakon čega se udaljio.

“Iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhićen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena”, navodi policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.