Mito i korupcija; uhićeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, državna tajnica Josipa Rimac, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac - Kanal 5

Mito i korupcija; uhićeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, državna tajnica Josipa Rimac, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac

Predsjednik Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić uhićen je zbog sumnji u zlouporabu svog položaja i ovlasti. Telegramu je ova informacija potvrđena iz više izvora bliskih samoj istrazi, javlja Telegram.

Jakupčićevo uhićenje, doznaje se neslužbeno, dio je šire policijske akcije te bi tijekom dana trebala uslijediti nova privođenja.

Telegramovi izvori kažu da se predsjednika uprave Hrvatskih šuma tereti za zlouporabu položaja i ovlasti. Iako neki nagađaju da bi predmet istrage mogla biti ilegalna sječa šuma, Telegramu je neslužbeno potvrđeno kako to nije istina.

U tijeku su pretrage Jakupčićevih poslovnih prostorija i doma.

Telegram je o Jakupčiću pisao krajem 2018. godine kada je provjeravao visine plaća direktora državnih firmi.

Tada je otkriveno da je Jakupčić apsolutni rekorder u mjesečnim primanjima, odnosno plaći u neto iznosu, kad su u pitanju državne tvrtke (osim banaka u državnom vlasništvu). Njegova je mjesečna plaća, kako se doznalo uvidom u imovinsku karticu, iznosila 29.297,80 kuna. To je, primjerice, veća plaća od šefa Vlade Andreja Plenkovića.

Leave a Comment

Your email address will not be published.