UHIĆEN DARINKO DUMBOVIĆ Policijska akcija i pretresi u Petrinji - Kanal 5

UHIĆEN DARINKO DUMBOVIĆ Policijska akcija i pretresi u Petrinji

U Petrinji traje velika akcija policije, u sklopu koje se obavljaju pretresi na više lokacija, a uhićen je i bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović. Dumbović je, podsjetimo, bio gradonačelnik Petrinje u trenutku razornog potresa pa sve do posljednjih lokalnih izbora.

Ispred kuće bivšeg gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića nalazi se policijsko auto.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom.

Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, priopćili su.

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović osumnjičen je da je obnašajući gradonačelničku dužnost nezakonito pogodovao tvrtkama povezanima s njegovim sinom koji je također uhićen, potvrdio je njegov odvjetnik Dražen Ivanić. Odvjetnik je kazao kako Dumbovića sumnjiče da je sinu pogodovao u dobivanju više poslova od grada Petrinje te da će iznositi aktivnu obranu, odnosno da se neće braniti šutnjom.

Za nezakonito pogodovanje Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Leave a Comment

Your email address will not be published.