UDRUGA PACIJENATA Tražimo ostavku i sankcije za šefa KBC-a Zagreb zbog izjava na TV-u - Kanal 5

UDRUGA PACIJENATA Tražimo ostavku i sankcije za šefa KBC-a Zagreb zbog izjava na TV-u

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata podnijela je prijavu Hrvatskoj liječničkoj komori i Ministarstvu zdravstva protiv ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića tražeći njegovu ostavku i sankcije, nakon njegovog gostovanja u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. 

“Nije bilo dovoljno što je napravio liječničku pogrešku za koju se nije niti ispričao, nego je prekršio prava zagarantirana zakonom o zaštiti prava pacijenata, povjerljivost podataka, prekršio kodeks medicinske etike i deontologije, Hipokratovu zakletvu te napravio povredu prava zaštite osobnih podataka”, navodi se u priopćenju Udruge.

Dodaju kako je Ćorušić prilikom gostovanja na HTV-u, govoreći o slučaju nesavjesnog liječenja pacijentice, iznio cijelu povijest bolesti i medicinske dokumentacije te je naveo prezime pacijentice.

Udruga prijavom traži da se pokrene postupak oduzimanja licence za rad od strane Hrvatske liječničke komore, od Ministarstva zdravstva traže trenutni prekid Ćorušićeve dužnosti kao ravnatelja KBC-a Zagreb. Također, traže da državno odvjetništvo podigne kraznenu prijavu protiv Ćorušića, ali i i sankcije od strane Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Leave a Comment

Your email address will not be published.