UDRUGA FRANAK Ovo je pobjeda nad bankama, sad svi imaju pravo tužiti banke - Kanal 5

UDRUGA FRANAK Ovo je pobjeda nad bankama, sad svi imaju pravo tužiti banke

Na press konferenciji Udruge Franak bilo je biti riječi o daljnjim aktivnostima vezanim za prava 125.000 oštećenih obitelji.

“Što znači ova presuda? To znači da je 125.000 ljudi koji su ugovarali kredite s valutnom klauzulom u franku to znači da su ugovali nepoštene kredite. Svi imaju pravo tužiti banke i dobiti novac koji su preplatili. Svi koji će tužiti imaju pravo dobiti dio kredita”, rekao je Goran Aleksić.

O presudi je govorio koordinator Ekonomsko-pravnog tima Udruge Franak Goran Aleksić.

Ustavni sud je jučer odbio ustavne žalbe svih banaka u tom slučaju, a Udruga Franak je svima koji su imali kredite u švicarskim francima poručili da se raduju i da je to sada konačno gotovo.

“Koje su posljedice presude Ustavnog suda? Nakon 9 godina od podizanja tužbe imamo presudu koju više ne može pobiti nijedan hrvatski sud, ona je konačna. Time je slučaj franak završen i zaključen”, rekao je Aleksić.

“Možda ne znate svi, ali sudski postupak je udrugu koštao više od 300 tisuća kuna, bez novca članova udruge taj postupak ne bi mogao biti završen. Čestitam sucu Dobroniću zbog maestralne presude, on poznaje ekonomiju i bankarski sustav i brzo ga je završio. Hvala i Ustavnom sudu na tome što je bio dosljedan”, rekao je Aleksić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.